Gouden Dageraad richt alternatieve partij op

150px-Chrisi_Avgi_LogoAls de Gouden Dageraad wordt verboden, zal de extreemrechtse partij gewoon verder gaan onder een andere naam. Dat zei partijwoordvoerder Ilias Kassidiaris tijdens een bijeenkomst in Athene.

Er is  inmiddels een alternatieve partij opgericht om een eventueel verbod van de Gouden Dageraad  te omzeilen. De nieuwe partij heet Nationale Dageraad en zou aan alle verkiezingen mee kunnen doen.

Het Griekse parlement draaide onlangs de geldkraan voor Gouden Dageraad dicht en stemde het in met de opheffing van de immuniteit van de afgevaardigden van de neonazi-partij. Dat gebeurde in nasleep van de moord op een linkse hiphopper door een lid van Gouden Dageraad.

Gouden Dageraad is in peilingen de derde partij van Griekenland, maar de partij wordt veelvuldig in verband gebracht met geweld en criminaliteit. Partijleider Nikolaos Michaloliakos en vijf andere leden zitten daarom vast. De partijleiding ontkent echter elke betrokkenheid.

De Gouden Dageraad heeft in het Griekse parlement 18 van de 300 volksvertegenwoordigers. Verwacht wordt dat de extreemrechtse partij  die Griekenland ‘wil verlossen van de stank van immigranten’ tijdens de lokale en Europese verkiezingen in mei kan rekenen op 9 tot 10 procent van de stemmen.

One Response to Gouden Dageraad richt alternatieve partij op

  1. […] partij kan worden verboden. De partij wil hoe dan ook meedoen aan de verkiezingen in mei, desnoods onder een andere naam. Gouden Dageraad is volgens de peilingen de derde partij in […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: