Dijsselbloem maant Grieken tot spoed

vlag eu griekenlandGriekenland moet opschieten met de afgesproken hervormingen en bezuinigingen. Volgens voorzitter van de eurogroep Jeroen Dijsselbloem is de voortgang ‘echt te weinig’.

De achttien ministers van Financiën van de eurolanden overleggen vandaag in Brussel over het steunprogramma aan Griekenland. Dijsselbloem verwacht tekst en uitleg van zijn Griekse collega Yiannis Stournaras.

Volgens Dijsselbloem is het zowel in het belang van de Grieken als van de eurozone dat Athene de gemaakte afspraken nakomt. “Het duurt veel te lang”, aldus Dijsselbloem.

De Nederlandse minister van Financiën schreef vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat Griekenland nog niet voldoet aan de eisen voor de uitbetaling van een nieuwe tranche van de noodlening.

Griekenland ruziet al sinds september vorig jaar met de trojka ( Europese Commissie, IMF en Europese Centrale Bank) over hervormingen die nodig zijn voor de uitbetaling van één miljard euro.

De eurolanden willen pas betalen als de trojka een positief advies geeft. Dat is er nog niet, omdat de missie naar Athene opnieuw is opgeschort. Wanneer de trojka weer naar Griekenland afreist is nog niet bekend.

2 Responses to Dijsselbloem maant Grieken tot spoed

  1. […] Een harde voorwaarde voor de verstrekking van aanvullend kapitaal is dat Griekenland daadkrachtig optreedt met hervormingen. Vorige week maande Jeroen Dijsselbloem in zijn rol als voorzitter van de eurogroep de Grieken nog om op te schieten met de nodige hervormingen. Hij vindt dat Griekenland te weinig voortgang heeft geboekt. […]

  2. […] zijn het al sinds september 2013 oneens. De toezichthouders  van de trojka vinden dat de Grieken er te lang over doen om hervormingen rond ontslagbescherming door te voeren. Athene meent dat de trojka onnodige […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: