Vier miljoen voor ‘gouden tip’ terroristen

christodoulos xirosGriekenland looft tot vier miljoen euro uit voor informatie die leidt tot de arrestatie van terroristen. Dat maakte minister van Openbare Orde Nikos Dendias vandaag bekend.

Bovenaan de lijst met gezochte terroristen staat Christodoulos Xiros. Hij keerde begin januari niet terug van gevangenisverlof en dreigde deze week met nieuwe aanvallen.

De 55-jarige Xiros was  een van de leiders van de extreemlinkse groepering 17 November en kreeg in 2003 zes keer levenslang voor zijn aandeel in een reeks moorden.  De terreurgroep had het voorzien op onder anderen buitenlandse en Griekse diplomaten, journalisten, politici en politieagenten. Tussen 1975 en 2000 zou de beweging de dood van 23 mensen op haar geweten hebben.

De beloning die de Griekse regering heeft uitgeloofd  geldt ook voor informatie die leidt naar Revolutionaire Strijd-leider Nikos Maziotis, zijn metgezel Pola Roupa en leden van de Militante Revolutionaire Krachten van het Volk, een stadsguerilla die claimt verantwoordelijk te zijn voor de moord op twee leden van de Gouden Dageraad in november vorig jaar.

De Griekse politie is ook nog op zoek naar de daders van de beschieting van de Atheense woning van de Duitse ambassadeur op 30 december 2013. Terrorisme en de strijd daartegen zijn voor Griekenland ‘een grote uitdaging’, zei minister Dendias.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: