Drie Griekse films op IFFR

IFFR 2014Op 22 januari begint de 43e editie van het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR). Het thema van dit jaar is ‘De toestand in Europa’. Op het festival zijn ook drie Griekse films te zien.

De film September van Penny Panayotopoulou is onderdeel van de Bright Future-sectie van het festival dat persoonlijk en avontuurlijk werk van beginnende filmmakers laat zien. De sectie omvat uitsluitend debuten of tweede films.

September gaat over de alleenstaande Ana die samenleeft met haar hond. Als haar geliefde huisdier plotseling overlijdt, probeert ze haar leed te delen met een naburig gezin. Steeds aanhankelijker en obsessiever plaatst ze zichzelf in het gezinsleven.

In het programmaonderdeel Spectrum wordt de Turks/Frans/Griekse co-productie I’m Not Him vertoond. Spoelkeukenmedewerker Nihat krijgt een affaire met zijn collega en ontdekt hij dat hij verdacht veel lijkt op haar man – een gevaarlijke crimineel die een gevangenisstraf uitzit. Geleidelijk ontvouwt zich een dreigend spel van dubbelgangers. Het verhaal is losjes gebaseerd op Hitchcocks Vertigo.

De korte film King Kong van Nikos Kiritsis is opgenomen op de lijst Spectrum Shorts van het IFFR. De film vertelt het verhaal van een introverte dierverzorger die zijn baan verliest en alleen nog zijn bedlegerige moeder thuis heeft. Op een dag slaat hij door.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: