Weer parlementsleden Gouden Dageraad opgepakt

150px-Chrisi_Avgi_LogoOpnieuw zijn drie parlementsleden van de extreemrechtse partij Gouden Dageraad opgepakt. Zij worden ervan beschuldigd een leidende rol te spelen in een criminele organisatie.

Panagiotis Iliopoulos en Giorgos Germenis (ook wel bekend als Kaiadas, bassist in de Grieks-Noorse metalband Naer Mataron) worden beschuldigd van het trainen van Gouden Dageraad-leden om immigranten aan te vallen.  Een derde parlementslid, Efstathios Boukouras, wordt verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie en van afpersing.

Alle drie beweren onschuldig te zijn en spreken van een politiek proces. Boukouras beweerde zelfs dat hij geen lid van de Gouden Dageraad is, maar slechts een ‘vriend’  van de partij en dat hij politiek gezien dicht bij de socialistische Pasok staat.

Partijleider Nikos Michaloliakos en twee andere parlementsleden van Gouden Dageraad  zitten sinds okotober vast op dezelfde verdenkingen. Zes van de achttien parlementsleden van de extreemrechtse partij zitten momenteel achter tralies.

De politie begon een onderzoek naar de partij nadat op 18 september  vorig jaar de linkse hiphopartiest Pavlos Fyssas werd doodgestoken door een aanhanger van Gouden Dageraad. Gouden Dageraad wordt vervolgd als een criminele organisatie die verantwoordelijk is voor een serie moorden en andere misdrijven, waaronder afpersing en witwassen.

Na de moord op Fyssas heeft het Griekse parlement in grote meerderheid besloten de overheidstoelage voor Gouden Dageraad stop te zetten.

One Response to Weer parlementsleden Gouden Dageraad opgepakt

  1. […] met geweld en criminaliteit. Partijleider Nikolaos Michaloliakos en vijf andere leden zitten daarom vast. De partijleiding ontkent echter elke […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: