Griekse brouwer: Heineken misbruikt macht

bier heinekenDe Griekse mededingingsautoriteit heeft Heineken op het matje geroepen. De bierbrouwer zou misbruik maken van zijn machtspositie in Griekenland.

De Nederlandse brouwer is met de merken Heineken, Amstel, Alfa en Fischer al jaren de marktleider in Griekenland. Volgens brouwerij Mythos, de op één na grootste speler op de Griekse biermarkt, maakt het bedrijf misbruik van die machtspositie. Al in 2001 diende Mythos een klacht in.

Na jarenlang onderzoek heeft de Griekse mededingingsautoriteit in een persbericht laten weten dat Heineken inderdaad mogelijk misbruik maakt van zijn machtspositie.

Athenian Brewery, zoals het Griekse dochterbedrijf van Heineken heet, wordt verdacht van het uitsluiten van concurrenten bij horecaketens en kleine winkels. Daarmee zou het de groei van concurrenten frustreren. Bij groothandelaren zou het bedrijf dreigen met maatregelen als ze ook concurrerend bier in het assortiment willen opnemen.

Eind februari moet Heineken zich verweren tegen de reeks beschuldigingen. De brouwer ontkent de verdenkingen en zegt ‘zeer onaangenaam verrast’ te zijn door de beschuldigingen.

3 Responses to Griekse brouwer: Heineken misbruikt macht

  1. […] Griekse mededingingsautoriteit riep Heineken vorig jaar ook al op het matje omdat de bierbrouwer misbruik zou maken van zijn machtspositie in […]

  2. […] loopt. De belangrijkste brouwer van Griekenland zou de concurrentie in het land jarenlang hebben gedwarsboomd door exclusieve deals te sluiten met winkeliers. Die kregen bijvoorbeeld kortingen als ze geen bier […]

  3. […] Griekse brouwer: Heineken misbruikt macht […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: