Medewerkers ERT zetten strijd voort

ERT Begin november vorig jaar werd het pand van de voormalige publieke omroep door de politie ontruimd en hermetisch afgesloten. Toch gaan de werknemers nog altijd door met uitzenden.

“We gaan door met onze strijd. We zijn hier nog steeds en we zullen hier blijven. Natuurlijk worden we gesaboteerd door de regering”, zegt Tanasis Vikopoulos van ERT3 in Thessaloniki in een interview met de Vlaamse krant De Morgen.

Volgens Vikopoulos worden er regelmatig stoorsignalen uitgezonden en worden er kabels doorgesneden om het analoge tv-signaal te stoppen. “Maar wij hebben de beste technici en we vinden steeds een oplossing.”

Het ERT-aanbod kan via internet bekeken en beluisterd worden (ertopen.com) en de Grieken die nog een analoog TV-signaal ontvangen, kunnen ERT3 op hun TV-toestel ontvangen.

Op 11 juni 2013 trok de Griekse regering plotseling de stekker uit de publieke omroep ERT omdat die te veel geld zou kosten. Alle 2700 medewerkers werden op straat gezet. Medewerkers van de ERT weigerden echter het hoofdkantoor te verlaten en bleven uitzenden via internet.

Een nieuwe, kleinere openbare tv- en radiozender onder de naam NERIT moet de ERT gaan vervangen.

One Response to Medewerkers ERT zetten strijd voort

  1. […] Broadcasting Union (EBU). Ontslagen werknemers verzorgden nog lange tijd uitzendingen via internet uit protest tegen het besluit van de […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: