Coca Cola haalt frisdrank terug na dreiging

coca colaCoca Cola heeft de 500ml flesjes frisdrank uit de winkels gehaald nadat de militante groepering FAI / IRF had gedreigd de flesjes te injecteren met zoutzuur.

De groepering stuurde een envelop met USB-stick en een flesje cola naar de redactie van de Griekse nieuwssite zougla.gr. Op de USB-stick stond een verklaring van zes pagina’s over operatie ‘groene Nemesis’ en een video.

In de verklaring beweert de FAI / IRF vier dagen na het versturen van de envelop 63 flesjes Cola Light en 42 flesjes Nestea met daarin 100 ml zoutzuur te plaatsen in de schappen van winkels in Athene en Thessaloniki. Op de video is te zien hoe met een flesje cola wordt geknoeid zonder de verzegeling te breken.

De groepering zegt dat het niet hun bedoeling is om onschuldige mensen kwaad te doen, maar dat ze multinationals Coca Cola en Nestle willen dwingen hun producten uit de schappen te halen.

De politie bevestigde dat de fles Coca Cola die bij zougla.gr werd bezorgd inderdaad zoutzuur bevatte.

One Response to Coca Cola haalt frisdrank terug na dreiging

  1. […] In december 2013 ondernam de groepering een zelfde actie. Toen werden Coca-Cola en Nestlé gedwongen om hun producten terug te trekken omdat er zoutzuur in zou zitten. In een fles cola die bij nieuwssite zougla.gr werd bezorgd bevatte inderdaad zoutzuur. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: