‘Belasting op stookolie gaat niet omlaag’

smogVanwege de hoge brandstofkosten stoken heel veel Grieken hun huizen warm met houtkachels. Vooral in de steden leidt dit tot luchtvervuiling die de gezondheidswaarden overschrijdt. De Griekse regering is echter niet van plan de belasting op stookolie te verlagen.

“We erkennen het probleem, maar de prijs van stookolie laten zakken, is niet de oplossing”, zei minister van Financiën Yannis Stournaras nadat de luchtvervuiling in steden als Athene en Thessaloniki recordhoogtes had bereikt door het stoken van hout.

Volgens Stournaras, minister van Volksgezondheid Adonis Gerogiadis en milieuminister Yiannis Maniatis zou het smokkelaars in de kaart spelen als de belasting op stookolie wordt teruggebracht naar het niveau van vorig jaar.

Wel verklaarden de ministers dat arme gezinnen die nu een verlaagd elektriciteitstarief genieten, gratis elektriciteit krijgen op bijzonder koude dagen met veel smogvorming. Stournaras wees er ook op dat dit jaar meer arme gezinnen recht hebben op stookoliebonnen dan vorig jaar.

Volgens minister Georgiadis komen vijf miljoen Grieken in aanmerking voor stookoliebonnen.

One Response to ‘Belasting op stookolie gaat niet omlaag’

  1. arjo teunissen schreef:

    Dit is niet te geloven deze regering doet helemaal niets voor de toekomst van de jongere grieken meer gif in hun lichaam de kleine kindjes oogproblemen alle mooie grote bomen weg want een grote garoupi kost 50 jaren minimaal om een volwassen boom te worden
    En een dief word niet geboren maar gemaakt.
    Ga nu eens goed nadenken wat jullie met dit mooie land willen en steek de koppen eens bij elkaar in plaats elkaar maar zitten afzeiken Denk nu is een keer vooruit.
    Arion

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: