Betogingen extreemlinks- en rechts verboden

goudendageraadDe politie heeft betogingen van de extreemrechtse partij Gouden Dageraad en van anti-fascisten in Athene verboden om ongeregeldheden te voorkomen.

De beide groeperingen mogen morgen wel in het centrum van de hoofdstad bijeenkomen, maar een optocht door de straten is niet toegestaan.

Gouden Dageraad heeft een bijeenkomst op het Syntagmaplein voor het parlementsgebouw gepland. De partij eist de vrijlating van partijleider Nikos Michaloliakos en twee parlementariërs. Zij werden in september aangehouden en zitten vast in afwachting van een proces wegens lidmaatschap van een criminele organisatie. Anti-fascisten wilden een tegendemonstratie houden.

Sinds de linkse hiphop-artiest Pavlos Fyssas in september werd doodgestoken door een aanhanger Gouden Dageraad zijn de spanningen tussen extreemlinks en extreemrechts in Griekenland toegenomen.

Begin november werden twee leden van de Gouden Dageraad op straat doodgeschoten. De dubbele moord werd opgeëist door een nieuwe groepering, de Militante Revolutionaire Krachten van het Volk. De actie zou een vergelding zijn voor de dood van Fyssas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: