Leden Gouden Dageraad voor de rechter

150px-Chrisi_Avgi_LogoDrie leden van de extreemrechtse partij Gouden Dageraad zijn vandaag voor de rechter verschenen. Zij worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie.

Tot een uitspraak kwam het echter nog niet. De rechter besloot de zitting uit te stellen tot 7 december, zodat de verdachten hun verdediging kunnen voorbereiden.

De drie mannen ontkennen alle beschuldigingen en beweren dat  de aanklacht politiek gemotiveerd is en alleen werd ingediend omdat Gouden Dageraad aan populariteit blijft winnen. Volgens een recente poll zou de partij op tien procent van de stemmen kunnen rekenen als er nu verkiezingen worden gehouden.

In totaal moeten negen van de achttien parlementsleden van de extreemrechtse partij zich voor de rechter verantwoorden. Onder hen is ook partijvoorzitter Nikos Michaloliakos. Michaloliakos en Christos Pappas, de tweede man van de partij, zitten vast in afwachting van het proces.

De aanlachten zijn ingediend na de moord op de linkse hiphop-artiest Pavlos Fyssas. Hij werd in september doodgestoken door een lid van de partij.

One Response to Leden Gouden Dageraad voor de rechter

  1. […] was één van de parlementariërs van Gouden Dageraad die vorig jaar werden opgepakt na de moord op de linkse rapper Pavlos Fyssas. Hij wordt beschuldigd van deelname aan een criminele […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: