Militante groep claimt moord neonazi’s

aanslag GD 01112013De moord op twee leden van de extreemrechtse Gouden Dageraad is opgeëist door een tot nu toe onbekende militante groepering. De politie onderzoekt de authenticiteit van de melding.

In een verklaring van achttien pagina’s  claimt de groepering Militante Revolutionaire Krachten van het Volk achter de moord te zitten. De verklaring werd gepubliceerd op de nieuwssite zougla.gr. Journalisten van de website kregen een anoniem telefoontje waarin de locatie werd doorgegeven van een plastic zak met usb-stick.

In de verklaring staat dat de moord een ´politieke executie ´ is en een wraakactie is voor de moord op de linkse hiphop-artiest Pavlos Fyssas in september. Hij werd doodgestoken door een lid van Gouden Dageraad. Ook kondigt de extreemlinkse groepering aan dat er meer leden van Gouden Dageraad vermoord zullen worden.

“De moord op Pavlos Fyssas was de druppel bloed die het glas deed overstromen”, schrijft de groepering. “Dit antwoord is het startpunt van een campagne van het volk om de neonazi’s te verwijzen naar waar ze thuishoren: in de vuilnisbak van de geschiedenis.”

Op 1 november werden twee leden van Gouden Dageraad,  Manolis Kapelonis (22) en Giorgos Fountoulis  (26) , voor de deur van een partijkantoor doodgeschoten door twee mannen op een motor. Sinds de moord op de twee partijleden is Gouden Dageraad weer gestegen in de peilingen. De partij verloor veel steun na de moord op Fyssas, al ontkent Gouden Dageraad iets met de zaak te maken te hebben.

2 Responses to Militante groep claimt moord neonazi’s

  1. […] november werden twee leden van de Gouden Dageraad op straat doodgeschoten. De dubbele moord werd opgeëist door een nieuwe groepering, de Militante Revolutionaire Krachten van het Volk. De actie zou een vergelding zijn voor de dood […]

  2. […] een verklaring noemde de groepering de moord een ‘politieke executie’ en een wraakactie voor de moord op de linkse hiphop-artiest Pavlos Fyssas in september 2013. Fyssas […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: