‘Gouden Dageraad krijgt politiebewaking terug’

150px-Chrisi_Avgi_LogoDe kantoren en parlementsleden van Gouden Dageraad krijgen mogelijk weer politiebescherming. Vorige week werden in Athene twee leden voor een kantoor van extreemrechtse partij doodgeschoten.

In september werd de bewaking van Gouden Dageraad ingetrokken. Het was één van de maatregelen die na de moord op de linkse hiphop-artiest Pavlos Fyssas werden genomen tegen de partij.

De moordenaar van Fyssas was lid van de Gouden Dageraad. Na de moord startte de Griekse justitie een strafrechtelijk onderzoek naar de partij. De partijtop en enkele parlementsleden werden opgepakt en de overheidsfinanciering werd stopgezet.

Vorige week werden twee leden van Gouden Dageraad op straat doodgeschoten door twee gehelmde mannen op een motorfiets. Een derde man raakte daarbij ernstig gewond.  Waarschijnlijk zal de partij vragen of de politiebescherming weer kan worden ingesteld.

Parlementslid Giorgos Germenis vertelde aan de politie dat hij in zijn auto werd gevolgd door twee mannen op een witte motorfiets. Hij zou naar het parlementsgebouw zijn gereden om zichzelf te beschermen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: