‘Nieuwe groep achter moord op leden Gouden Dageraad’

aanslag GD 01112013De Griekse politie vermoedt dat er een nieuwe organisatie achter de moord op twee leden van de extreemrechtse partij Gouden Dageraad zit.

De groep zou bestaan uit leden van de Sekte van Revolutionairen en andere stadsguerilla´s, zoals Samenzwering van Cellen van het Vuur.

Leden van Samenzwering van Cellen van het Vuur die gevangen zitten, zouden vorige maand hebben opgeroepen tot het vormen van een ‘verenigd front’ met andere terreurgroepen, waaronder de Sekte van Revolutionairen.

De politie onderzoekt ook of Nikos Maziotis, een van de leiders van de extreemlinkse terreurgroepering Revolutionaire Strijd, die momenteel op de vlucht is voor de autoriteiten iets met de aanslag te maken heeft.

De moord op twee leden van Gouden Dageraad is nog door niemand opgeëist. De twee mannen werden drie dagen geleden doodgeschoten op de stoep van een kantoor van de extreemrechtse partij in Athene. Een derde man raakte ernstig gewond bij de aanslag.

De politie heeft inmiddels ook bewakingsbeelden vrijgegeven waarop de daders te zien zijn.

2 Responses to ‘Nieuwe groep achter moord op leden Gouden Dageraad’

  1. […] Revolutionaire Krachten van het Volk, een stadsguerilla die claimt verantwoordelijk te zijn voor de moord op twee leden van de Gouden Dageraad in november vorig […]

  2. […] zozeer journalisten in elkaar meppen maar gewoon met machinegeweren op diplomaten schieten. Of de oppositie, dat schiet -letterlijk- meer […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: