Trojka komt toch naar Athene

euro syntagmaInspecteurs van de trojka reizen volgende week toch af naar Athene om de ‘boekhouding’ van Griekenland te controleren.

Vertegenwoordigers van het Internationale Monetaire Fonds (IMF), de Europese Centrale Bank (ECB) en de Europese Commissie moeten een besluit nemen of Griekenland het volgende deel krijgt van de leningen in het kader van het hulpprogramma.

De inspecteurs hadden hun bezoek aan Athene tot nader order uitgesteld omdat partijen verschilden van mening over het dichten van een gat van twee miljard euro in de Griekse begroting 2014. Griekenland doorbrak de impasse gisteravond door met nieuwe voorstellen te komen.

Griekenland wordt door de internationale kredietverleners sinds 2010 overeind gehouden met een financieel infuus van in totaal 240 miljard euro aan toegezegde leningen. In ruil daarvoor moet Griekenland bezuinigingen en hervormingen doorvoeren.

Na een zes jaar durende recessie waarin de huishoudens hun inkomen met 40 procent zagen dalen en waarin de werkloosheid steeg tot bijna 28 procent, zeggen de Grieken dat het op is.

De coalitieregering wil meer ruimte na het indienen van een begroting waarin voor de eurozone ongekende bezuinigingen zijn verwerkt om het tekort terug te dringen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: