Twee mannen doodgeschoten bij GD-kantoor

aanslag GD 01112013Bij een kantoor van de extreemrechtse partij Gouden Dageraad in Neo Iraklio, een buitenwijk in het noorden van Athene, zijn vanavond twee mannen doodgeschoten.

Een derde man raakte gewond bij de schietpartij. Een van de doden zou de secretaris zijn van het lokale partijkantoor van Gouden Dageraad.

De politie spreekt over een executie omdat de slachtoffers koelbloedig en van dichtbij in hoofd en borst zijn geschoten.

Het drietal werd onder vuur genomen door twee gehelmde mannen op een motorfiets. Volgens Griekse media zouden ze met kalashnikovs hebben geschoten. Over de identiteit van de daders is nog niets bekend.

Gouden Dageraad noemde de aanslag een ‘terroristische daad’. Parlementslid en parijwoordvoerder Ilias Kasidiaris zei op de Griekse televisie dat de politie schuld heeft aan de dood van de twee partijleden omdat zij niet beschermd werden.

In een andere verklaring houdt de extreemrechtse partij minister Nikos Dendias van Openbare Orde persoonlijk verantwoordelijk omdat hij geen politiebescherming zou hebben geboden.

In september werd de linkse hiphop-artiest Pavlos Fyssas doodgestoken door een lid van Gouden Dageraad. Na de moord stelde de Griekse justitie een onderzoek in naar de partij.

Partijleider Nikos Michaloliakos en acht andere parlementsleden raakten onlangs hun immuniteit kwijt. Michaloliakos en twee andere parlementsleden zitten vast. Zij worden verdacht van het vormen van een criminele organisatie.

5 Responses to Twee mannen doodgeschoten bij GD-kantoor

  1. […] week werden twee leden van Gouden Dageraad op straat doodgeschoten door twee gehelmde mannen op een motorfiets. Een derde man raakte daarbij ernstig gewond. […]

  2. […]  Manolis Kapelonis (22) en Giorgos Fountoulis  (26) , voor de deur van een partijkantoor doodgeschoten door twee mannen op een motor. Sinds de moord op de twee partijleden is Gouden Dageraad weer […]

  3. […] november werden twee leden van de Gouden Dageraad op straat doodgeschoten. De dubbele moord werd opgeëist door een nieuwe groepering, de Militante Revolutionaire Krachten […]

  4. […] is de vader van Giorgos Fountoulis, een van de twee leden van Gouden Dageraad die in november 2013 werden doodgeschoten voor de deur van een lokaal […]

  5. […] werden twee leden van de partij op de stoep voor een kantoor in de Atheense buitenwijk Neo Iraklio doodgeschoten. De actie werd opgeëist door de linkse groepering Militante Revolutionaire Krachten van het […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: