Grieken willen af van nazi-tatoeages

tattoo swastika

Huidartsen en tatoeëerders in Griekenland zien steeds vaker personen die tatoeages van swastika’s en andere nazisymbolen van hun lichaam willen laten verwijderen. Dat schrijft de Britse krant The Guardian.

De fascistische tatoeages raakten in de afgelopen jaren in de mode door de opkomst van het nationalisme en de extreemrechtse partij Gouden Dageraad. Maar veel mensen zijn de tatoeage nu liever kwijt dan rijk, sinds eind september een groot deel van de partijtop van Gouden Dageraad werd opgepakt op verdenking van het oprichten van een criminele groep.

Volgens een dermatoloog in Athene, die de tatoeages met lasertechnieken verwijdert, gaat het vooral om jongeren tussen de 20 en 25 jaar die in de afgelopen twee of drie jaar een tatoeage hebben laten zetten.

Het zijn niet alleen neonazi’s die de tatoeages hebben laten zetten, maar ook politieagenten en militairen. Die hadden de tatoeages als uiting van nationalisme, maar vrezen te worden aangezien voor aanhangers van Gouden Dageraad.

Diverse prominente politici van Gouden Dageraad, waaronder woordvoerder Ilias Kasidiaris, zeggen dat de swastika’s op hun arm oude Griekse symbolen zijn die niets met het nazisme te maken hebben. Parlementslid Panayiotis Iliopoulos beweert dat hij ‘niets weet over Hitler of Nazi-Duitsland’ maar dat hij de tekst ‘Sieg Heil’ op zijn linkerarm liet tatoeëren omdat hij de betekenis van de woorden en het lettertype mooi vond.

nazitatoeages

One Response to Grieken willen af van nazi-tatoeages

  1. Alex schreef:

    Griekse politicus gevraagd, intelligentie niet nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: