Twintig jaar cel voor Tsochatsopoulos

Akis TsochatzopoulosVoormalig minister van Defensie Akis Tsochatzopoulos heeft de maximale gevangenisstraf van twintig jaar gekregen voor witwassen.

Tsochatzopoulos is veroordeeld omdat hij als minister van Defensie voor 55 miljoen euro aan steekpenningen heeft aangenomen voor het verlenen van opdrachten, zoals de koop van Duitse onderzeeërs en Russische raketten.

De 74-jarige oud-minister komt vanwege zijn leeftijd waarschijnlijk over vier jaar vervroegd vrij. Veroordeelden die boven de zeventig zijn, hoeven in Griekenland slechts tweevijfde van hun straf uit te zitten. Volgens de wet moet een bejaarde veroordeelde minimaal vijf jaar van zijn straf uitzetten, maar Tsochatsopoulos kan zijn achttien maanden voorarrest aftrekken. Ook kan hij zijn straf verminderen door in de gevangenis arbeid te verrichten.

Tsochatsopoulos werd in maart al tot acht jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens het doen van valse aangiften voor de inkomstenbelasting. Op zijn huis in Athene werd beslag gelegd en hij kreeg een boete van 520.000 euro.

Tsochatzopoulos was een van de oprichters van de Pasok-partij. Tussen 1981 en 2004 bekleedde hij zeven verschillende ministerposten. Tsochatzopoulos was minister van Defensie tussen 1996 en 2001.

2 Responses to Twintig jaar cel voor Tsochatsopoulos

  1. […] kreeg in 2013 de maximale gevangenisstraf van twintig jaar wegens witwassen. Tijdens zijn periode als minister had hij voor 55 miljoen euro aan steekpenningen […]

  2. […] met leden van de links-anarchistische groepering Samenzwering van de Cellen van Vuur en zou de voormalige minister van Defensie Akis Tscochatzopoulos hebben aangevallen toen ze allebei in de Korydallos-gevangenis […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: