Leden Gouden Dageraad voor de rechter

kasidiaris gouden dageraad arrestVier leden van de Gouden Dageraad zijn vandaag in Athene voorgeleid voor de rechter. Ze staan terecht omdat ze lid zouden zijn van een criminele organisatie.

De rechtsextremisten worden verantwoordelijk gehouden voor gewelddadige aanvallen op homo’s, buitenlanders en linkse activisten.

Kort voor de vier leden van Gouden Dageraad bij de rechtbank arriveerden scandeerden aanhangers van de partij, die zich bij het gebouw hadden verzameld: “Joden, journalisten, verraders.”

De afgelopen dagen werden 21 leden van Gouden Dageraad, inclusief zes parlementsleden, gearresteerd. Directe aanleiding was de moord op de linkse rapper Pavlov Fyssas door een aanhanger van de partij.

Drie van de vier mannen die vandaag voor de rechter verschenen, zijn weer op vrije voeten. Ilias Kasidiaris kwam vrij op borgtocht van 50.000 euro en de voorwaarde dat hij het land niet mag verlaten. Kasidiaris zei hij dat slachtoffer is van politieke vervolging. Ilias Panagiotaros en Nikos Michos werden op vrije voeten gesteld op voorwaarde dat ze in Griekeland blijven. Parlementslid Yiannis Lagos zit nog in voorarrest.

Morgen wordt partijleider Nikos Michaloliakos voorgeleid. Een dag later is de beurt aan de nummer twee van de partij, Christos Pappas.

De Griekse regering probeert  intussen via een nieuwe wet de staatssteun voor Gouden Dageraad te schrappen. In het wetsvoorstel dat gisteren werd ingediend staat dat politieke partijen geen geld van de overheid meer moeten krijgen als de partijleiding of parlementsleden worden vervolgd voor een misdrijf.

3 Responses to Leden Gouden Dageraad voor de rechter

  1. […] man van de partij, Christos Pappas, moet vandaag voor de rechter verschijnen. Gisteren werden drie andere parlementsleden vrijgelaten, op voorwaarde dat ze het land niet verlaten. Een verdachte zit nog in […]

  2. […] geleid tot een omvangrijk politie-onderzoek naar de illegale activiteiten van de Gouden Dageraad. Tientallen leden werden gearresteerd, inclusief kopstukken en parlementsleden van de […]

  3. […] Ook werd hij verdacht van betrokkenheid bij de organisatie van aanslagen op buitenlanders, lidmaatschap van een criminele organisatie en verboden […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: