Kantoor Proto Thema aangevallen door vandalen

proto thema aanslag Een groep van ongeveer twintig gemaskerde mannen heeft gisteravond het hoofdkantoor van de Atheense zondagskrant Proto Thema aangevallen. Het pand raakte daarbij beschadigd.

De vandalen braken met stenen en hamers de ramen van het pand, gooiden rode, witte en zwarte verf naar binnen. Ze lieten pamfletten achter,  scandeerden leuzen en renden vervolgens weer weg.

Op de website spreekt Proto Thema van een ‘terroristische en fascistische aanslag’.  Volgens de krant is het een aanslag op de persvrijheid, die politiek veroordeeld zou moeten worden.

Het is niet duidelijk wie er achter de aanval zitten, maar op de flyers die werden achtergelaten stond de tekst ‘Overheid, massamedia en neonazi’s werken allemaal samen. Woede om de moord op Pavlos Fyssas’. De linkse rapper werd in de nacht van 17 september doodgestoken door een lid van de extreemrechtse Gouden Dageraad.

Proto Thema publiceerde een grote foto van een stervende Fyssas in de armen van zijn vriendin op de voorpagina. De foto leidde tot een storm van kritiek in Griekenland, de actie van de krant werd ‘smakeloos’ genoemd.

6 Responses to Kantoor Proto Thema aangevallen door vandalen

 1. afke margalliti schreef:

  Hier is niets leuks aan!!Verzin eens een teken om iets aan te klikken wat beter is.

  Natuurlijk moet iedere vorm van geweld een halt worden toegeroepen…maar ik begrijp de boosheid wel.

  • Natascha schreef:

   Ik kan dat niet aanpassen Afke. Maar door te reageren onder een artikel kin je natuurlijk altijd aangegeven wat je er van vindt. Ik ben het met je eens; geweld vergelden met geweld is nooit een oplossing, al is de woede te begrijpen.

 2. Alex schreef:

  Als de werkelijkheid smakeloos is mag die dan niet getoond worden? De ogen sluiten is inderdaad makkelijker. Net doen of vlees uit een pakje komt en niet van de slacht.

  • Natascha schreef:

   Het mag dan de werkelijkheid zijn, ik vind het toch van weinig goede smaak getuigen om een levensgrote foto van een stervend persoon op je voorpagina te tonen. Pure sensatiezucht. Natuurlijk moet je niet weglopen voor de (harde) waarheid, maar Proto Thema had ook voor een andere foto kunnen kiezen.

 3. charles schutz schreef:

  Maar stervende kinderen in Syrie na een gifgas aanval kan wel dan volgens jou, boter op je hoofd soms?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: