Duizenden Grieken betogen tegen fascisme

antifa 25 sept protest Duizenden Grieken zijn in Athene de straat opgegaan voor een antifascistische protestactie.

De burgemeester van Athene had een oproep gedaan aan alle burgers om ‘deel te nemen in de strijd tegen het oprukkende fascisme en hun verontwaardiging te uiten over de moord op Pavlos Fyssas’. De linkse hiphop-artiest werd vorige week doodgestoken door een lid van de Gouden Dageraad.

De demonstranten verzamelden zich aan het begin van de avond op het Syntagmaplein waar een concert werd gehouden, daarna trokken ze naar het hoofdkantoor van de Gouden Dageraad. “Pavlos leeft! Verpletter de nazis!”, was één van de leuzen die daarbij werden gescandeerd.

De politie verhinderde echter dat de antifascisten het kantoor van de extreemrechtse partij konden bereiken, wat leidde tot confrontaties tussen oproerpolitie en demonstranten. Demonstranten gooiden met stenen, flessen en molotovcocktails, de politie zette traangas en schokgranaten in.

De populariteit van de Gouden Dageraad is sinds de moord op Fyssas fors gedaald. Dat bleek uit een peiling van de krant Eleftheros Typos. Een week geleden stond de partij nog op 8,2 procent, nu zou 5,8 procent van de Grieken hun stem op de Gouden Dageraad uitbrengen.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: