Politieofficieren stappen op om Gouden Dageraad

logo griekse politieTwee hoge Griekse politiefunctionarissen hebben hun functie neergelegd na een reeks openbaringen over activiteiten van de extreemrechtse partij Gouden Dageraad.

De officieren, een luitenant-generaal uit  het zuiden van Griekenland en een generaal-majoor uit Centraal-Griekenland, hebben hun ontslag ingediend bij de minister van Openbare Orde Nikos Dendias.

Bovendien heeft het hoofd van politie vier agenten geschorst omdat ze niet ingrepen toen ze zagen dat leden van Gouden Dageraad wapens een partijkantoor binnen brachten.

De twee hoge politiefunctionarissen zeggen dat ze vanwege persoonlijke redenen zijn opgestapt. Maar algemeen wordt aangenomen dat hun vertrek te maken heeft met de activiteiten van de extreemrechtse partij.

De Griekse politie wordt er al langer van beschuldigd connecties te hebben de Gouden Dageraad. Een groot aantal agenten zouden bij de parlementsverkiezingen van juni 2012 op de partij hebben gestemd. Minister Dendias heeft opgeroepen tot een intern onderzoek binnen de politie.

In de nacht van 17 september werd de linkse hiphop-artiest en antifascist Pavlos Fyssas doodgestoken door een aanhanger van de Gouden Dageraad. Dit leidde tot een storm van protest in heel Griekenland.

One Response to Politieofficieren stappen op om Gouden Dageraad

  1. […] afwachting van het onderzoek zijn er al enkele koppen gerold. Twee hoge politieofficieren legden hun functie neer omdat ze enkele leden van Gouden Dageraad die betrokken waren bij geweld niet lieten oppakken. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: