‘Neo-nazi’s mogen democratie niet ondermijnen’

antonis samarasPremier Antonis Samaras heeft gezegd dat hij niet zal toestaan dat leden van de extreemrechtse partij Gouden Dageraad de democratie ondermijnen.

“Deze regering zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat afstammelingen van de nazi’s ons sociaal leven niet vergiftigen”, zei hij op de Griekse tv. De premier reageerde hiermee op de moord op Pavlos Fyssas door een aanhanger van Gouden Dageraad. Concrete maatregelen noemde Samaras echter niet.

Vice-premier Evangelos Venizelos zei dat Gouden Dageraad ‘elke grens heeft overschreden’. “De prioriteit van Gouden Dageraad is geweld en de partij moet aangepakt worden als een criminele organisatie”, aldus Venizelos.

Minister Nikos Dendias van Openbare Orde heeft aangedrongen op een wet die ‘deze gewapende bende’ aan banden legt.

Gouden Dageraad-leider Nicholas Michaloliakos ontkent dat de partij iets te maken heeft met de fatale steekpartij. “Alle politieke partijen moeten hun verantwoordelijkheid nemen en niet het klimaat van een burgeroorlog creëren door aan een tragische gebeurtenis een politiek karakter te geven.”

Michalis Avranitis, parlementslid van Gouden Dageraad, zei ook dat de schuld niet bij zijn partij kan worden gelegd. “Als twee dronken idioten vechten in een restaurant en iemand wordt neergestoken, moeten we dan naar hun ideologie kijken en daar de schuld aan geven?”

De 34-jarige hiphopper en linkse activist Pavlos Fyssas werd gisternacht in Piraeus doodgestoken. De dader, die heeft bekend, is lid van Gouden Dageraad. De moord leidde tot grote woede in Griekenland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: