‘Griekenland kan zijn doelen halen’

puzzelstuk euroGriekenland kan dit jaar aan zijn doelen voor de overheidsfinanciën en de privatisering van staatsbedrijven voldoen. Dat stelden verantwoordelijke beleidsmakers in interviews met Griekse weekendkranten.

Volgens de Griekse staatssecretaris van Financiën, Christos Staikouras, wijzen de cijfers over de eerste acht maanden van dit jaar erop dat Griekenland op weg is naar een primair overschot over heel 2013.

Dat betekent dat de inkomsten van de overheid groter zijn dan de uitgaven, als de uitgaven aan de rente op de staatsschuld niet worden meegerekend.

Ioannis Emiris, het hoofd van het fonds dat verantwoordelijk is voor de verkoop van Griekse staatsbezittingen, gaf aan dat privatiseringen dit jaar waarschijnlijk 1,5 miljard euro opleveren.

Hij verwacht dat volgend jaar concessies worden verleend voor de exploitatie van onder meer vliegvelden, havens en het spoorbedrijf.

2 Responses to ‘Griekenland kan zijn doelen halen’

  1. Nicolas schreef:

    Privatisering? Nu nog de 51%aandelen verkopen van de electriciteitsbedrijven,zodat deze niet meer gebruikt kunnen worden door de overheid om burgers te chanteren en te bedreigen.

  2. […] tekort’. De exacte hoogte van het bedrag zal afhangen van hoeveel staatsbedrijven Griekenland weet te privatiseren, aldus Asmussen. Volgens de ECB-bestuurder zal de eurogroep voor het eerst bespreken hoe dit tekort […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: