Geboortecijfer in Griekenland met 10% gedaald

babyDe geboortecijfers in Griekenland zijn sinds 2009 met tien procent gedaald. Dat blijkt uit cijfers die het ministerie van Volksgezondheid heeft vrijgegeven.

Vanwege de crisis stellen veel Grieken het ouderschap voorlopig uit of ze besluiten zelfs helemaal geen kinderen te nemen. In 2008 werden er in Griekenland 118.302 kinderen geboren, in 2012 waren dat er 100.980.

“Het probleem van de lage vruchtbaarheid onder de Griekse bevolking is de afgelopen twee decennia toegenomen, maar door de diepe economische crisis is het nog verder verslechterd”, schrijft minister van Volksgezondheid Adonis Georgiadis in een brief aan het Griekse parlement.

Deskundigen waarschuwen dat het lage geboortecijfer in de toekomst voor meer financiële problemen zal zorgen in Griekenland als gevolg van de vergrijzing. Het aantal kinderen dat nodig is om een gezonde economie te ondersteunen wordt voor ontwikkelde landen geschat op 2,1 per vrouw. In Griekenland is dat momenteel 1,3 kind per vrouw en dat aantal daalt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: