Griekenland schrapt ‘computer verlof’

man achter computerGriekse ambtenaren raken zes betaalde extra vrije dagen kwijt. Het gaat om extra verlof dat ze kregen omdat ze achter de computer werkten. De regering besloot dit privilege na twintig jaar af te schaffen.

De jaarlijkse bonus, die bekendstaat als ‘computer verlof’, was van toepassing op werknemers die per dag meer dan vijf uur achter een computer zitten. Het betreft in principe de meeste ambtenaren die op ministeries of in andere openbare diensten werken.

“De maatregel stamt uit een ander tijdperk”, aldus minister Kyriakos Mitsotakis die verantwoordelijk is voor administratieve hervormingen. “Vandaag, in tijden van crisis, kunnen we dergelijke anachronistische privileges niet handhaven.”

3 Responses to Griekenland schrapt ‘computer verlof’

  1. Alex schreef:

    Ik vind de foto illustratief. Achter de computer zitten wil niet zeggen met de computer werken.

  2. Nicolas schreef:

    Iedereen die met een computer werkt weet dat virussen het grootste gevaar is voor een computer.Zij dringen binnen en maken hun eigen regels.Zo zijn er ook menselijke virussen.Zij dringen organisaties binnen en maken hun eigen regels.
    Menselijke virussen vinden ambtenaar organisaties het beste.Eénmaal binnengedrongen maken zij hun eigen regels ten koste van de samenleving.Nu de regering een antivirus maatregel neemt reageert het binnengedrongen menselijk virus agressief met stakingen en geweld.Zoals computer virussen vechten zij terug en zullen andere acties ondernemen om binnen te komen.Er zijn nog honderdenvoorbeelden te geven van idioterièn die door de virussen zijn gecreèrd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: