Onderzoeksrechter ontvangt bombrief

briefBij de woning van een Griekse onderzoeksrechter die zich bezighoudt met terreurzaken, is gisteren een bombrief bezorgd. De antiterreurafdeling van de politie onderzoekt de raak.

Onderzoeksrechter Dimitris Mokkas vond de envelop, die een Griekse afdeling van een ngo als afzender had, er verdacht uitzien en gooide de brief op de grond. De envelop vatte daarop vlam. Niemand raakte gewond.

Mokkas was betrokken bij het onderzoek naar de radicale anarchistische beweging Samenzwering van de Cellen van het Vuur, die in 2010 bompakketten stuurde naar diverse Europese leiders en ambassades. Tot 2011 pleegde de terreurgroep (kleine) bomaanslagen in Griekenland.

In 2011 arresteerde de politie een aantal leden van Samenzwering van de Cellen van het Vuur en kondigde ze de ontmanteling van de extreem linkse groepering aan. Zeven jonge leden werden tot zware celstraffen veroordeeld. Sindsdien wordt door andere leden uit solidariteit regelmatig brand gesticht bij regeringsdoelen.

De afgelopen maanden zijn enkele vermoedelijke leden van de Samenzwering van de Cellen van het Vuur opgepakt vanwege betrokkenheid bij een reeks bankovervallen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: