Prominente Griekse ontwerper dood gevonden

Michalis AslanisDe bekende Griekse modeontwerper Michalis Aslanis is gisteren dood aangetroffen in zijn appartement in Athene. Aangenomen wordt dat hij zelf een einde aan zijn leven heeft gemaakt.

Bij het lichaam van de 65-jarige ontwerper werden lege medicijndoosjes en vier handgeschreven pagina’s in het Grieks en het Frans gevonden. In een van de brieven zou Aslanis hebben beschreven waarom hij tot zijn daad was gekomen.

Volgens berichten had Aslanis financiële problemen. Vorige week vertelde hij aan een krant dat hij was bedrogen door twee assistentes, die hij had belast met het betalen van zijn belastingen en rekeningen voor sociale zekerheid. Ze zouden grote sommen geld achterover hebben gedrukt.

Aslanis was één van de meest vooraanstaande modeontwerpers van Griekenland. Hij ontwierp onder meer de uniformen voor het personeel van de Attiko Metro en het vliegveld van Athene.

Aslanis begon zijn loopbaan in 1974 en zijn ontwerpen stonden op de covers van de populairste Griekse modebladen. Ook waren zijn ontwerpen regelmatig te zien op modeshows in Parijs, Milaan, Moskou en Monaco.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: