Stournaras erkent: mogelijk meer hulp nodig

griekenland pomp euroMinister van Financiën Yannis Stournaras geeft toe dat Griekenland  in 2014 mogelijk voor de derde maal een financieel steunpakket nodig heeft.

Volgens Stournaras moet dan gedacht worden aan een ‘beheersbaar bedrag’ van iets meer dan tien miljard euro over de periode 2014-2016.

Stournaras reageerde hiermee op uitspraken van de Duitse eurocommissaris Günther Oettinger (Energie) die in Die Welt zei dat de Grieken nog ‘een klein miljardenbedrag met twee cijfers’ nodig hebben.

Eerder gaven het Internationaal Monetair Fonds en de andere  eurolanden al twee pakketten noodsteun met een waarde van 240 miljard euro aan Griekenland. In de krant Proto Thema zei Stournaras dat aan een eventueel derde hulpprogramma geen voorwaarden meer verbonden zouden zijn.

De Duitse minister van Financiën Schäuble was vorige week de eerste die suggereerde dat Griekenland ook na 2014 nog geld van internationale geldschieters nodig zou hebben. Hij kreeg bijval van zijn Nederlandse collega (en voorzitter van de eurogroep) Jeroen Dijselbloem en meest recent EU-commissaris Oettinger.

2 Responses to Stournaras erkent: mogelijk meer hulp nodig

  1. Alex schreef:

    Volgens mij moet dit ” beheersbare” bedrag makkelijk bij de gefortuneerde Grieken gehaald kunnen worden. Had de politiek maar de ballen daarvoor. Nee liever bedelen bij een ander dan snijden in eigen vlees.

  2. […] huidige programma voor Griekenland loopt eind 2014 af. Het land zal dan waarschijnlijk nog niet helemaal in staat zijn op eigen benen te staan. De eurolanden hebben altijd gezegd Griekenland bij te staan totdat het land dit wel […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: