Graf Alexander de Grote gevonden?

alexander de groteHet Grieks ministerie van Cultuur waarschuwt voor te veel optimisme, maar in de media wordt druk gespeculeerd: in het noorden van Griekenland  zou mogelijk  het graf van Alexander de Grote zijn gevonden.

Bij een opgraving in de regio Serres werd een oude, kunstmatige heuvel ontdekt die een koninklijke tombe of zelfs het graf van Alexander de Grote zou bevatten. Bij de afgegraven heuvel werd ook een met marmer bedekte muur uit de laat 4e eeuw voor Christus gevonden. De muur is 500 meter lang en drie meter hoog.

In de Griekse media ging al snel het verhaal dat het graf van Alexander de Grote is gevonden. Archeologe Katerina Peristeri, die de opgraving leidt, noemt die speculaties ‘niet serieus’. En in een persbericht stelt het ministerie van Cultuur dat het te ‘overmoedig’ is om de vondst te koppelen aan Alexander de Grote.

“De site in de buurt van Amphipolis (ongeveer 100 kilometer ten oosten van Thessaloniki) is zeker heel belangrijk. Maar voordat het graf helemaal is blootgelegd, kan er geen enkel verband gelegd worden met historische figuren. Alle wetenschappelijke verantwoording hiervoor ontbreekt”, aldus het ministerie.

Alexander de Grote stierf in 323 voor Christus op 32-jarige leeftijd in Babylon. Zijn stoffelijke resten zouden in een mausoleum in Egypte bewaard zijn, maar sinds de late oudheid zijn de sporen naar het graf verdwenen.

One Response to Graf Alexander de Grote gevonden?

  1. […] in het gebied. Een jaar geleden zorgde de vondst van een oude begraafplaats bij Amphipolis voor grote opwinding in Griekenland. In de media deed toen al snel het verhaal de ronde dat het graf van Alexander de Grote was […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: