Eerste uitzending nieuwe publieke omroep

EDT omroepDe nieuwe Griekse publieke omroep EDT (Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση, Griekse Publieke Omroep ) heeft vanmorgen om acht uur zijn eerste programma uitgezonden.

In het twee uur durende nieuwsprogramma analyseerde een journalistenpanel het binnenlandse nieuws. Ook bracht het programma buitenlandse items met beeldmateriaal van onder meer Al-Jazeera en de Britse omroep Sky News.

Het nieuwsprogramma werd gepresenteerd door twee voormalige ERT-journalisten. De Griekse regering heeft voor de nieuwe omroep ongeveer vijfhonderd mensen aangenomen met tijdelijke contracten.

Op 11 juni trok de regering plotseling de stekker uit de publieke omroep ERT, alle 2700 medewerkers werden op straat gezet. De omroep zou ‘een haven van verspilling’ zijn volgens premier Samaras. Een nieuwe publieke omroep moest in afgeslankte vorm een doorstart maken.

Medewerkers van de ERT weigerden echter het hoofdkantoor te verlaten en bleven uitzenden via internet en het satellietkanaal van de European Broadcasting Union (EBU).

De Europese koepelorganisdatie EBU maakte deze week bekend te stoppen met de doorgifte van het ERT-signaal als de nieuwe Griekse publieke omroep in de lucht zou zijn.

3 Responses to Eerste uitzending nieuwe publieke omroep

  1. […] nieuwe tijdelijke zender EDT zond op 21 augustus zijn eerste programma uit vanuit een kleine studio op de frequentie van de oude openbare omroep. Tot nu toe bestond de […]

  2. […] destijds 2600 mensen. Honderden werknemers gingen na de sluiting met pensioen, terwijl anderen door Nerit werden […]

  3. […] zes uur vanmorgen wisselde het logo van NERIT (de omroep die sinds mei 2014 in de ether was) naar ERT en volgde het Griekse volkslied. De uitzending begon met een nieuwsprogramma dat werd […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: