Amnesty roept Griekenland op tot actie

amnestyDe Griekse autoriteiten moeten onmiddellijk actie ondernemen tegen het stijgende aantal aanvallen op buitenlanders. Deze oproep heeft mensenrechtenorganisatie Amnesty International gedaan nadat een groep van twintig mannen op Kreta twee Pakistaanse migranten had aangevallen met messen.

De slachtoffers verklaarden dat een groep in zwart geklede mannen in auto’s en op motorfietsen hen omsingelde, toen ze gisterochtend vroeg op straat liepen in Heraklion. De mannen vroegen waar het duo vandaan kwam, staken het tweetal vervolgens neer en schopten de buitenlanders toen ze op de grond lagen.

Amnesty liet weten dat de twee jonge mannen de organisatie benaderden, omdat ze te bang waren om naar de politie en het ziekenhuis te gaan uit angst het land uitgezet te worden.

Eind vorig jaar werden er in Griekenland speciale politie-eenheden opgezet om racistische aanvallen te bestrijden. Er is alleen geen wet die slachtoffers zonder verblijfsstatus tijdens het politieonderzoek behoedt voor arrestatie en uitzetting. Daardoor lopen daders vrij rond, aldus Amnesty.

Sinds de economische crisis in Griekenland is uitgebroken en een ruim een kwart van de beroepsbevolking werkloos is, is de vijandigheid tegenover buitenlanders toegenomen. De populariteit van de extreem rechtse Gouden Dageraad is eveneens fors gestegen. De partij is in peilingen momenteel de derde van Griekenland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: