‘Prijzen Griekse hotels fors gestegen’

hotel bordGriekse hotels zijn deze zomer duurder dan voorgaande jaren. Nu kost een overnachting gemiddeld 10 procent meer dan vorig jaar, meldt vergelijkingswebsite Trivago.

Omdat er door de vele stakingen, rellen en demonstraties rondom de crisis een periode minder toeristen naar Griekenland kwamen, gooiden veel hoteliers hun kamerprijs flink omlaag. In mei van dit jaar lagen de prijzen nog erg laag. Een hotelkamer kostte toen gemiddeld 78 euro.

Sindsdien is de prijs van een overnachting in een Grieks hotel fors gestegen, tot gemiddelden van 131 euro per nacht in augustus. In 2011 en 2012 kwamen de prijzen amper of niet boven de 120 euro per nacht uit, blijkt uit de database van Trivago waarin gegevens van boeksites als Booking.com en Hotels.com opgenomen zijn.

In hoeverre deze prijsstijging aanhoudt, kan  Trivago nog niet zeggen. Griekse prijzen pieken altijd iets in de zomer vanwege de vele toeristen. In het toeristenseizoen heeft Griekenland dit jaar qua hotels niet veel last van de crisis. Vooral buiten de toeristische periode hebben de hotels het zwaar, dan zijn ze veel meer afhankelijk van zakenreizigers.

One Response to ‘Prijzen Griekse hotels fors gestegen’

  1. Alex schreef:

    Ik hoorde laatst van een kennis die een arbeider inhuurde dat die arbeider nu een hoger uurloon vroeg in verband met de crisis. Mijn kennis heeft meteen een andere arbeider ingehuurd. Hoe dom kan je zijn..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: