Brandweer extra alert op bosbranden

bosbrand augustus 2013

Brandweerkorpsen in de regio Attica zijn de komende dagen extra alert op het ontstaan van bosbranden.

Vanwege de droogte, temperaturen rond de 35 graden en sterke wind is er deze week extreem brandgevaar in het zuiden van Griekenland. Minister Nikos Dendias van Openbare Orde heeft daarom speciale veiligheidsmaatregelen afgekondigd.

Zo zijn bossen in de buurt van stedelijke gebieden tussen zonsopgang en zonsondergang verboden voor voetgangers en gemotoriseerd verkeer. Politie en brandweer zullen vaker gaan patrouilleren. Ook worden bewoners opgeroepen waakzaam te blijven.

Gisteren brak een grote bosbrand uit in de buurt van de stad Marathon, op ongeveer 50 kilometer van Athene. Door de harde wind kon het vuur zich snel verspreiden. Ondanks de inzet van veel manschappen en blusvliegtuigen, had de brandweer moeite om het vuur onder controle te krijgen.

De brand zou ontstaan zijn door een auto die op een elektriciteitspaal botste. Er vielen geen gewonden, wel zijn zeker tien huizen in vlammen opgegaan. Een dorp moest worden geëvacueerd.

Vorige week woedde er een grote bosbrand ten oosten van Athene, vorige maand waren er felle branden op de eilanden Kreta, Serifos en Rhodos.

De meeste natuurbranden ontstaan door nalatigheid, zoals barbecues, weggegooide sigarettenpeuken of industriële werkzaamheden, maar er is ook geregeld opzet in het spel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: