Luchtvaartpersoneel kondigt stakingen aan

vliegveld zakynthosWerknemers op Griekse luchthavens zijn van plan volgende week te staken uit protest tegen de plannen van de overheid om 300 banen te schrappen bij het luchthavenpersoneel. Dat heeft de vakbond voor luchthavenpersoneel aangekondigd.

De acties worden gespreid over drie dagen (tussen 9 en 11 augustus) gehouden en zullen vooral plaatsvinden op kleinere luchthavens in Griekenland. Volgens de vakbond is het ontslag van de luchthavenmedewerkers illegaal, onredelijk en ongrondwettelijk. De Griekse luchtverkeersleiders doen niet mee aan de staking.

Griekse rechtbanken hebben in het verleden stakingen die het toerisme schaden, als illegaal bestempeld, waarna de acties werden afgeblazen.

2 Responses to Luchtvaartpersoneel kondigt stakingen aan

  1. Alex schreef:

    Sukkels. Als het toerisme afneemt moeten er straks nog meer medewerkers uit. Ik heb toch al niet de indruk dat het luchthavenpersoneel echt hard werkt. Ik heb ze er nooit op kunnen betrappen. Ik moet mezelf corrigeren. Ooit was er eentje die echt hard werkte, maar ja dat was een buitenlander.

  2. […] op Griekse luchthavens waren van plan om het werk neer te leggen uit protest tegen de plannen van de regering om driehonderd banen te schrappen. De acties stonden […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: