Boot vol wapens onderschept bij Chios

chios explosievenGriekse antiterreureenheden hebben tussen de eilanden Oinousses en Chios in de Egeïsche Zee een boot vol wapens onderschept en vier mannen, twee Grieken en twee Turken, aangehouden.

Ook zijn er huiszoekingen gedaan in Athene, Thessaloniki en Korinthe. In Athene en Thessaloniki werden zes Turken, een Bulgaar, en Belg en een Duitse vrouw aangehouden. Drie andere Turken werden meegnomen voor verhoor.

Het ging om een zeven meter lange speedboot die waarschijnlijk onderweg was naar Turkije. De boot had antitankgranaten, handgranaten, pistolen, munitie en zelfgemaakte bommen aan boord.

Een van de Turken die in Thessaloniki werd aangehouden zou lid zijn van het Turkse extreemlinkse Revolutionair Volksbevrijdingsleger. Deze groepering wordt verdacht van een aanslag op de Amerikaanse ambassade in Ankara in februari van dit jaar.

One Response to Boot vol wapens onderschept bij Chios

  1. […] jaar augustus onderschepten antiterreureenheden bij Chios een boot vol wapens die waarschijnlijk onderweg was naar Turkije. Een van de mannen die werd gearresteerd zou van het […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: