Ambassade helpt jonge Griekse ondernemers

jongens achter computerMet het project Orange Grove wil de Nederlandse ambassade in Athene jonge Grieken aan het werk helpen.

Op de begane grond van het ambassadegebouw worden werkplekken ingericht voor 50 tot 75 jonge ondernemers. Behalve wifi en koffie biedt de ambassade ook een groot netwerk met succesvolle Nederlandse bedrijven, enkele Griekse bedrijven en Nederlandse universiteiten.

“We bieden ondernemers een mentor of een coach aan, we organiseren masterclasses en complete cursussen”, zegt de Nederlandse ambassadeur Jan Versteeg in het radioprogamma Lunch! op Radio 1. “Maar we hopen ook dat mensen onderling zaken gaan doen.”

Hoewel het project vooral bedoeld is voor jonge Grieken, zijn ook andere startende ondernemers welkom. “We proberen bijvoorbeeld ook jongeren uit Nederland te overtuigen dat het heel aantrekkelijk kan zijn eens een half jaartje hier te gaan zitten als je een bedrijfje hebt dat niet plaatsgebonden is”, aldus Versteeg.

Volgens de ambassadeur stromen de positieve reacties binnen op de Facebookpagina van Orange Grove. “Er is echt iets aan het ontstaan, het is een sneeuwbaleffect.”  Het project gaat op 25 september officieel van start.

2 Responses to Ambassade helpt jonge Griekse ondernemers

  1. […] project is opgezet door de Nederlandse ambassade in Athene in samenwerking met het het Nederlands-Griekse bedrijfsleven. Orange Grove moet een […]

  2. […] Technopolis, een industrieel museum en het culturele centrum van de stad. Ook ging hij op bezoek bij Orange Grove, waar flexibele werkplekken zijn voor jonge, startende Griekse en Nederlandse […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: