Twee racistische aanvallen in Thessaloniki

betogingIn Thessaloniki zijn deze week twee migranten het slachtoffer geworden van racistisch geweld. Dat melden anti-racismeorganisaties in de stad.

Een 39-jarige Rwandees werd in de vroege ochtend van 25 mei aangevallen door twee motorrijders. Volgens getuigen probeerden zij de man in zijn nek te snijden met een mes. Hij liep bij de aanval verwondingen op aan zijn rug.

Eerder op de dag werden Afrikaanse straatverkopers op het centrale plein van Thessaloniki bedreigd door een groep Grieken. De migranten werden met de dood bedreigd als ze niet zouden terugkeren naar hun eigen land.

Het andere slachtoffer is een jonge Irakees die bij de universiteit van Thessaloniki rond twee uur ’s nachts door een groep werd aangevallen met een dolk. Hij raakte daarbij gewond aan zijn borst. De aanvallers riepen ‘terug naar je land’ en ‘wegwezen’.

Het aantal racistische geweldsdelicten in Griekenland is de afgelopen jaren fors toegenomen, mede door de opkomst van de extreemrechtse Gouden Dageraad. In 2012 werden er  154 incidenten gemeld, een stijging van twintig procent vergeleken met een jaar eerder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: