Verkeer Athene lijdt onder stakingen

atheneverkeerDe Griekse vakbonden hebben afwijzend gereageerd op een plan van de regering om het aantal demonstraties in Athene te beperken.

In 2012 werden in de Griekse hoofdstad gemiddeld twee (kleine) demonstraties per dag gehouden, waardoor het verkeer in Athene muurvast kwam te staan. Minister Dendias van Openbare Orde wil nieuwe richtlijnen invoeren om te voorkomen dat de protesten het verkeer stremmen.

Dendias zegt begrip te hebben voor de problemen van de bevolking. “En ik respecteer hun recht om te protesteren. Maar aan elk recht moeten grenzen worden gesteld. Mensen hebben ook het recht om zich door de stad te kunnen verplaatsen en deel te nemen aan de economie.”

De vakbonden vinden het geen goed idee om het stakingsrecht te beperken. “Staken is het laatste redmiddel van werknemers. Geen enkele vakbond sluit het historische centrum van Athene af omdat het hun hobby is”, aldus Nikos Kioutsoukis van de vakbond GSEE.

One Response to Verkeer Athene lijdt onder stakingen

  1. Alex schreef:

    Er wordt hier alleen wel erg snel gegrepen naar dat “laatste” redmiddel. De vakbonden in Griekenland zijn ook aan vervanging toe. De leiders zitten er alleen nog maar voor zichzelf en zeker niet voor de mensen die ze vertegenwoordigen. Vraag een vakbondsleiders maar eens hoeveel hij of zij verdient. Makkelijk om dan solidaire te zijn. Salonsocialisten is nog een milde term voor deze profiteurs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: