EC gematigd tevreden over Griekenland

'Noodhulp aan Griekenland mogelijk uitgebreid'Griekenland heeft vooruitgang geboekt met het hervormen van de economie en de verbetering van de overheidsfinanciën. Dat schrijft de Europese Commissie in een rapport.

Hoewel de economie  in 2012 iets meer kromp dan verwacht, heeft Griekenland met een comfortabele marge de doelstelling voor de verkleining van het begrotingstekort gehaald. Het tekort kwam uit op 1,3 procent van het bruto nationaal product (bnp), terwijl de doelstelling 1,5 procent was.

De Europese Commissie meent dat er genoeg gedaan is om het tekort in 2013 en 2014 binnen de gestelde marges te houden. De vooruitzichten voor de periode na 2014 zijn echter onzeker.

Volgens het rapport heeft Griekenland vooruitgang geboekt met de hervorming van de arbeidsmarkt en zijn de kosten van arbeid gedaald. De prijzen die producenten voor hun producten rekenen moeten nog wel verder naar beneden worden bijgesteld.

One Response to EC gematigd tevreden over Griekenland

  1. […] Europese Commissie liet in een rapport weten dat Griekenland op de goede weg is met het hervormen van de economie en het verbeteren van de […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: