14-jarige immigrant mishandeld in Athene

mishandelingg_atheneEen 14-jarige jongen uit Afghanistan is vorige week in Athene zwaar mishandeld door drie in het zwart geklede personen. Vermoedelijk komen de daders uit de rechts-extremistische hoek.

De mannen vroegen de jongen bij het Attiki-metrostation naar zijn papieren. Toen hij die niet kon tonen, werd hij door zijn belagers geschopt en geslagen en met een kapotte fles in het gezicht gesneden. De mannen gingen er daarna vandoor.

Een voorbijganger bracht de jongen naar het ziekenhuis, waar zijn wonden werden gehecht. Het slachtoffer is onder toezicht van jeugdzorg en justitie gesteld. De jongen was samen met zijn moeder op illegale wijze Griekenland binnengekomen. Ze zouden onderweg zijn geweest naar familieleden in Zwitserland.

Het geweld tegen immigranten is in Griekenland de laatste tijd enorm toegenomen.  Vorig jaar werden er  154 incidenten van racistisch geweld opgetekend, dat is een stijging van twintig procent vergeleken met 2011. In augustus 2012 overleed een 19-jarige Irakees nadat hij door enkele mannen in het centrum van Athene was neergestoken.

Eerder deze week maakte de Griekse regering bekend dat fascisten en neonazi’s in de toekomst harder zullen worden aangepakt met een nieuwe antiracismewet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: