Burgemeester Athene belaagd door parlementariër

GiorgosKaminisDe burgemeester van Athene, Giorgos Kaminis, is aangevallen door een parlementslid van de extreemrechtse Gouden Dageraad.

Parlementariër Giorgos Germenis wilde een klap uitdelen aan Kaminis, maar miste zijn doelwit en raakte een 12-jarige meisje op haar voorhoofd. Volgens een getuige wilde Germenis ook een wapen trekken.  Het incident gebeurde bij een lokale voedselbank waar Kaminis Paaskaarsen en eten uitdeelde aan kinderen.

Eerder op de dag had de burgemeester een actie van de Gouden Dageraad geblokkeerd. De partij wilde in het centrum van Athene voedsel uitdelen aan Grieken, buitenlanders kwamen niet in aanmerking voor de hulp. Kaminis noemde het ‘racistische en xenofobe liefdadigheid’.

Politici van de Gouden Dageraad zijn vaker in het nieuws gekomen omdat ze geweld gebruikten. De woordvoerder van de partij moet voor de rechter verschijnen omdat hij twee vrouwelijke parlementsleden te lijf ging tijdens een tv-programma.

One Response to Burgemeester Athene belaagd door parlementariër

  1. […] Hij noemde de actie ‘racistische en xenofobe liefdadigheid’. De burgemeester werd daarna belaagd door een parlementslid van de […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: