Werkloosheid Griekenland boven 27 procent

joblessDe werkloosheid in Griekenland is in januari van dit jaar gestegen naar 27,2 procent. Dat blijkt uit cijfers van het statistiekbureau Elstat.

Ongeveer 1,35 miljoen Grieken hebben geen werk. In de regio´s Epirus (29,2 procent) en Attica, de regio rond Athene (28,4 procent), is de werkloosheid het hoogst.

Vooral jongeren zijn het slachtoffer van de economische crisis. Bijna zes op de tien jongeren tot 24 jaar zijn werkloos. In de leeftijdscategorie 25-34 jaar heeft ruim een derde geen werk.

De werkloosheidsgraad was in januari bijna verdubbeld ten opzichte van januari 2011, toen had 14,8 procent van de Grieken geen baan. In december 2012 was de werkloosheid in Griekenland 25,7 procent.

One Response to Werkloosheid Griekenland boven 27 procent

  1. […] Volgens Stournaras ligt Griekenland op koers met de bezuinigingen die het land moet doorvoeren. Hij verwacht dan ook dat het Griekse begrotingstekort dit jaar uitkomt op 4,5 tot 5 procent en dat de werkloosheid in 2014 zal afnemen.  Momenteel zit meer dan 27 procent van de Grieken zonder werk. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: