Honderden immigranten in hongerstaking

detentie-immHonderden immigranten in Griekse detentiecentra zijn sinds vier dagen in hongerstaking uit protest tegen hun opsluiting en de ´onmenselijke omstandigheden´ in de centra. Ook immigranten die vastzitten op politiebureaus zouden in hongerstaking zijn gegaan.

Migranten die zonder geldige identiteitspapieren via Griekenland de Europese Unie binnenkomen, worden sinds kort allemaal opgesloten.  De afgelopen maanden zijn in Griekenland verschillende detentiecentra geopend waar ze in afwachting van hun uitzetting worden vastgehouden.

Deze centra zitten vaak overvol en de levensomstandigheden zijn er erbarmelijk. Afgelopen weekend zouden drie immigranten een zelfmoordpoging hebben gedaan in een detentiecentrum in het noorden van Athene. Dat heeft een mensenrechtenorganisatie in Athene bekend gemaakt.

Griekenland is voor veel migranten uit Azië en Afrika de toegangspoort tot Europa, maar het land kan de toestroom niet aan. Eind vorig jaar voltooide Griekenland de bouw van een kilometerslang hek langs de Grieks-Turkse grens dat  vluchtelingen die over land de EU willen binnenkomen moet tegenhouden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: