Timmermans: Nederland steunt Griekenland

greek-flagNederland steunt Griekenland bij structurele hervormingen die nodig zijn om uit de economische crisis te komen. Dat heeft de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Timmermans gezegd tijdens een bezoek aan Athene.

Timmermans had in de Griekse hoofdstad een ontmoeting met premier Samaras en minister van Buitenlandse Zaken Avramopoulos. De Nederlandse minister noemde het ‘moedig’ dat de Griekse regering harde maatregelen heeft genomen. “Ik besef dat deze pijn doen bij veel Grieken, bijvoorbeeld onder jongeren. Niettemin is het belangrijk om op koers te blijven met de hervormingen om het vertrouwen van Europese partners en financiële markten te herwinnen.”

Nederland helpt Griekenland op verschillende terreinen, waaronder het verbeteren van de exportpromotie en hervormingen van het kadaster en de rekenkamer. Ook helpt Nederland bij het opzetten van een anti-corruptiestrategie, hervormingen van het rechterlijke apparaat en modernisering van de gezondheidssector. Bedrijven als Unilever, Philips, Heineken en Vopak investeren in Griekenland.

Volgens Timmermans kan het wederzijds contact bijdragen aan het slechten van stereotypen. “Het klopt niet dat Grieken lui zijn en dat wij betalen voor hun vroegtijdige pensionering. Het klopt niet dat Noord-Europese landen niet solidair zijn met Zuid-Europese landen; wij steken juist onze nek uit met leningen. Dit soort stereotypen hinderen ons bij het nemen van verstandige beslissingen.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: