Gouden Dageraad wil doodstraf opnieuw invoeren

goudendageraadDe extreemrechtse Gouden Dageraad wil dat de doodstraf opnieuw wordt ingevoerd voor migranten die schuldig zijn bevonden aan een zwaar geweldsdelict, zoals moord.

In een verklaring zegt Gouden Dageraad dat ‘allochtone moordenaars’ Griekenland in een ‘jungle’ hebben veranderd en dat het land niet in staat is om daarmee om te gaan. Om ‘zwaarbewapende bendes van allochtone criminelen’ te bestrijden moet de politie ook zwaarder worden bewapend, vindt de partij.

Eergisteren kwam een 25-jarige vrouw om het leven tijdens een vuurgevecht tussen criminelen met Kalashnikovs en de politie. De gewapende criminelen hadden een taverne in de buurt van Thebes overvallen. Een van de overvallers was een Albanese misdadiger die vorige week met tien anderen uit de gevangenis in Trikala ontsnapte.

De doodstraf is in Griekenland helemaal afgeschaft in 2004,  sinds 1993 kon de doodstraf  alleen nog worden opgelegd  voor ernstige misdrijven in tijd van oorlogDe laatste executie  werd uitgevoerd in 1972.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: