Meerderheid Grieken wil euro behouden

euro_grieksevlagOndanks de zware bezuinigingen zijn zes op de tien Grieken nog steeds een voorstander van de euro. Dat blijkt uit een onderzoek dat de Griekse krant Ethnos heeft laten uitvoeren.

Volgens de peiling wil 63,5 procent van de duizend ondervraagde Grieken dat hun land in de de eurozone blijft. Bijna dertig procent zou terug willen naar de drachme. Het onderzoek werd gedaan tussen 26 en 28 maart.

Een andere peiling die in dezelfde periode werd gehouden door Realnews laat een vergelijkbaar beeld zien. Volgens dit onderzoek wil 58,3 procent van de ondervraagden de euro behouden, maar dan wel met een ander economisch beleid.

Ruim twintig procent wil in de eurozone blijven en ziet geen alternatief voor de maatregelen die door de trojka zijn  opgelegd. Slechts 16,5 procent zou volgens de peiling van Realnews terug willen naar de drachme.

One Response to Meerderheid Grieken wil euro behouden

  1. […] Griekse bevolking voelt overigens  niet veel voor een terugkeer van de drachme. Volgens een recent onderzoek van de Griekse krant Ethnos wil 63,5 procent van de Grieken de euro […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: