Otto Rehhagel moet het Duitse imago oppoetsen

rehhagelDe Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft een delegatie naar Griekenland gestuurd om de verstoorde  relatie tussen de twee landen weer te herstellen. Opvallende naam in het team is die van oud-bondscoach Otto Rehhagel.

Rehhagel arriveerde vandaag met de delegatie in Athene voor een driedaags bezoek. Volgens een diplomatieke bron zal Rehhagel de Griekse ministers Olga Kefalogianni (Toerisme) en Evripidis Stylianidis (Binnenlandse Zaken) ontmoeten.

De voetbaltrainer moet tijdens zijn bezoek aan Athene proberen het slechte imago van Duitsland te verbeteren. Een deel van de Griekse bevolking houdt Duitsland verantwoordelijk voor de zware bezuinigingen die Griekenland moet doorvoeren. Regelmatig wordt de bezetting door de nazi’s in de Tweede Wereldoorlog opgerakeld.

Merkel hoopt dat de 74-jarige Rehhagel, die nog steeds zeer populair is Griekenland, de plooien weer een beetje glad kan strijken.

´Koning Otto´ leidde het Griekse voetbalelftal in 2004 tot ieders verrassing naar de Europese titel. In 2010 stapte hij na tien jaar op bij de Griekse nationale ploeg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: