New Diaspora: platform voor Griekse immigranten

newdiasporaOp het nieuwe crossmediaplatform New Diaspora worden verhalen verzameld van Grieken die vanwege de crisis hun heil in het buitenland hebben gezocht. Het is een initiatief van Nicolas Stamboulopoulos, die sinds 2009 in Amsterdam woont en werkt.

Een serie webdocumentaires die Stamboulopoulos maakte, vormen het centrale punt van New Diaspora. Maar hij moedigt andere Grieken in het buitenland aan om ook hun verhaal te delen op het platform.

In een interview met de Griekse krant Kathimerini noemt Stamboulopoulos New Diaspora een ‘levend experiment‘. Het moet uitgroeien tot een open community waar Griekse expats hun persoonlijke verhalen en meningen op een creatieve manier kunnen publiceren.

“Sinds 2010 zijn de dingen veranderd. Grieken begonnen te vertrekken uit hun land. Vooral jongeren die een uitweg zochten uit de crisis. Ik realiseerde me dat dit een historisch moment was. Ik was getuige van een nieuwe immigratiegolf van de Grieken en vond dat die moest worden opgenomen”, aldus Stamboulopoulos.

New Diaspora wil bijdragen aan het publieke debat over de huidige situatie in Griekenland. Ook wil het een andere kijk bieden op het imago dat ‘de Griek’ in het buitenland heeft. Via crowdfunding hoopt New Diaspora genoeg geld binnen te halen om het project door te laten gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: