AEK-speler krijgt ban na nazigroet

media_l_5652862Giorgos Katidis heeft van de Griekse voetbalbond een levenslange ban aan zijn broek gekregen. De 21-jarige middenvelder mag niet meer voor een nationaal team uitkomen omdat hij een doelpunt vierde met de nazigroet.

Katidis maakte in de wedstrijd tegen Veria in de 84e minuut het winnende doelpunt en vierde dit uitbundig met een Hitlergroet.

De voetballer beweerde na de wedstrijd dat hij de betekenis van het gebaar (een omhoog gestrekte rechterarm) niet kende. Op twitter liet hij weten fascisme te verafschuwen. AEK-coach Ewald Lienen steunde zijn speler door te zeggen dat Katidis niets van politiek weet.

De Griekse bond had daar geen boodschap aan en besloot Katidis levenslang te weren uit de nationale teams. “Dit gebaar is een grove belediging voor alle slachtoffers van de wreedheden die zijn begaan door de nazi’s”, aldus de voetbalbond.s

One Response to AEK-speler krijgt ban na nazigroet

  1. […] maand kwam de club ook al negatief in het nieuws nadat middenvelder Georgios Katidis de Hitlergroet had gebracht tijdens  de wedstrijd tegen […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: